Papp Szilárd, nagyvad preparátor vagyok

Nagyvad preparátumokat, vadász trófeákat készítek az elérhető legfrissebb technológiák segítségével.

Budapesten tanultam szőrmekikészítőnek és itt találkoztam először a preparátor szakmával is.

1991-ben egy idős magyar preparátornál Bán Istvánnál ismertem meg a szakma alapjait és úgy döntöttem, ezt a szép hivatást választom magamnak.

Az Egyesült Államokbeli John Reinhard preparátoroktató és a kellékeket forgalmazó Reinhard Vállalat segítségével ismerkedtem meg a modern preparálási technológiával egy washingtoni utazásom során.

2001-2002-ben Bécs legnagyobb preparátorműhelyében Helmuth Raith-nál, illetve moszkvai leányvállalatánál preparáltam szőrmés nagyvadakat. Ezekben a műhelyekben különleges és ritka állatokat is lehetőségem nyílt kikészíteni.

A Mátrában, Bodony-ban 1995-ben saját műhelyt nyitottam, ahol kezdetben szőrmekikészítéssel és preparálással is foglalkoztam, de a preparálás iránti egyre nagyobb érdeklődés miatt, öt éve szőrmét már nem készítek ki, csak preparálok.

A munkámhoz szükséges kellékeket (szemeket, formákat) az Egyesült államokból és Ausztriából szerzem be. Magas szakmai színvonalon és igényesen igyekszem elkészíteni munkáimat, és az alkalmazottaimtól is ezt várom el.

A hazánkban előforduló nagyvadakon kívül - a szakmában eltöltött 20 évem során - nagy számban preparáltam afrikai, ázsiai és észak-amerikai nagyvadakat.

A preparálni szánt vadak helyes nyúzásáról és konzerválásáról is szívesen nyújtok szakmai felvilágosítást.

Várom kedves megrendelőimet!

Vadászüdvözlettel: Papp Szilárd

TV Interjú

Papp Szilárd preparátor, európa-bajnok íjász

A munkám mellett a másik nagy szenvedélyem az íjas vadászat.


A trófea a vadászat élményére emlékeztet

Tekintse meg folyamatosan bővülő referencia képeimet és amennyiben
Ön is élethű preparátumot szeretne, forduljon hozzám bizalommal.